2023 Toyota GR Corolla GTS anmeldelse (2024)

Det sisteToyota Corollahar utviklet en seriøs treningsvane.

2023 Toyota GR Corolla GTS review (1)

Den vanlige line-upen så allerede bedre ut (og bedre å kjøre) enn sine anstendige forgjengere, men bensin- og hybriddrivlinjene som ble tilbudt siden lanseringen har egentlig ikke tøft nok til å få pulsen opp. Det var tydelig at noen hos Gazoo Racing var enig.

GR Corolla er et annet beist; bare ett blikk skal fortelle deg det. Fra de hovne buene til den tredoble eksosen, til det sinte bulende panseret, det er ikke noe beskjedent ved det.

Når det gjelder den turboladede tresylindrede motoren? Det gjør også service i de mindreGR Yaris, og pumper ut den typen tall som ville vært imponerende fra en firesylindret. Ikke la deg lure av dens 1,6-liters slagvolum, det er en sint liten jævel av en motor.

Koblet til en seks-trinns manuell girkasse og et rally-inspirert firehjulsdriftssystem, er det den typen oppskrift som ville vært utenkelig fra Toyota for noen år siden. Og pokker, det er en velsmakende en.

Vi har allerede prøvd GR Corolla på en kort lanseringskjøring og på en bane i USA, men vi har faktisk ikke prøvd å leve med den hotteste luken i Toyota-stallen. Her er hvordan det henger sammen i den virkelige verden.

Hvor mye koster Toyota GR Corolla GTS?

Selv den minst kostbare GR Corolla, GTS som testes her, har en klistremerkepris på 62 300 dollar før veikostnader. Det er rundt $70 000-merket med å kjøre bort, noe som justerer det pent medHonda Civic Type R.

2023 Toyota GR Corolla GTS review (2)

Hvis du velger den avkledde Morizo ​​Edition, får du to færre seter, enda mer dreiemoment og en prislapp på $77 800 før veiene.

Bare 700 eksempler av GTS kommer til Australia i løpet av det første året på salg, mens bare 25 – det stemmer, tjuefem – eksempler på Morizo ​​er på vei.

Hvordan er Toyota GR Corolla GTS på innsiden?

GR føles som en vanlig Corolla, men litt bedre på noen få måter ... og verre på noen få andre.

2023 Toyota GR Corolla GTS review (3)

De viktigste berøringspunktene har blitt tatt godt vare på. Rattet er en lubben, skinnfôret enhet, setene er sjenerøst forsterket og trimmet med en kombinasjon av skinn og semsket skinn, og girknappen ligger godt i hånden.

Det er rikelig med GR-merkevare, fra rattet til gulvmattene, og den digitale instrumentkassen har sin egen rasende grafikk i forhold til det bredere utvalget.

Førerstillingen er solid, med et sete som faller fint og lavt, og utsynet er godt. De store støttene gjør det ikke for vanskelig å komme inn eller ut, og du får fortsatt et par koppholdere på overføringstunnelen. Det er også en trådløs telefonlader under dashbordet, sammen med en USB-C-ladeport.

2023 Toyota GR Corolla GTS review (4)
2023 Toyota GR Corolla GTS review (5)
2023 Toyota GR Corolla GTS review (6)
2023 Toyota GR Corolla GTS review (7)

Men utover det? Svært lite har blitt gjort for å skjule bilens econobox-røtter.

Du får ikke et sentralt armlen, plasten er utilitaristisk, og skjermen er mindre enn den tilhørendeCorolla Cross. Den ser ikke ut eller føles spesielt spesiell sammen med den mindre kraftige, betydelig rimeligere Corolla ZR med sine oransje detaljer.

Selv om det ikke er så prangende som det du får i enVolkswagen Golf R, gjør den digitale klyngen i GR Corolla en god jobb med å legge informasjonen du faktisk trenger foran deg. Du kan ha turtall, girposisjon og hastighet fremtredende, og trioen av temperaturmålere som tilbys gjør det veldig tydelig når du er fri til å jage rødlinjen.

2023 Toyota GR Corolla GTS review (8)
2023 Toyota GR Corolla GTS review (9)

Bakseteplass har aldri vært noe særlig med denne generasjonen Corolla, og GR endrer ingenting på det.

Det er trangt bak der for voksne, med svært lite plass til hode, skuldre, knær og tær, og den lille døråpningen (og hovne sideskjørt) gjør lasting av små mennesker mer utfordrende enn det ellers kan være. Tapet av luftventiler undergraver også bilens evne til å bære barn, selv om du får to USB-porter tilbake der.

ISOFIX-punkter har på de ytre baksetene, og det er en trio av toppfestepunkter. I motsetning til Civic Type R, er dette en femseter – selv om den smale benken betyr at du bare vil laste inn fem personer i en klemme.

2023 Toyota GR Corolla GTS review (10)
2023 Toyota GR Corolla GTS review (11)

Du får flaskeholdere, koppholdere i det nedfellbare midtarmlenet, og kartlommer til begge setene.

Bagasjeplass er dårlig. Du får 213 liter plass der bak, som er nede selv på vanlige Corolla-varianter. Det er ikke noe reservehjul, med plassen under gulvet som brukes til å huse firehjulsdriften og batteriet.

Hva er under panseret?

Kraften i GR Corolla kommer fra den samme tresylindrede motoren som brukes i den mindre GR Yaris, med den samme lille 1,6-liters slagvolum.

2023 Toyota GR Corolla GTS review (12)

Den har imidlertid ikke blitt hemmet av mangelen på kubikkkapasitet. Maksimal effekt er 221 kW ved 6500 rpm, og maksimalt dreiemoment er 370 Nm på trykk mellom 3000 og 5550 rpm.

Det betyr at den er opp 21kW på lillebroren, GR Yaris, men ned 14kW og 50Nm på den 2,0-liters firesylindrede i nye Honda Civic Type R.

Selv om den er nede på grynt, pakker GR Corolla en ekstra drevet aksel i forhold til sin største rival. GR Four-firhjulsdriftssystemet har differensialer med begrenset skli på begge aksler, og kan variere dreiemomentfordelingen foran og bak basert på kjøremodus.

100 km/t-sprinten tar påståtte 5,3 sekunder (5,29 for å være nøyaktig).

2023 Toyota GR Corolla GTS review (13)
2023 Toyota GR Corolla GTS review (14)
2023 Toyota GR Corolla GTS review (15)
2023 Toyota GR Corolla GTS review (16)

Den eneste girkassen som tilbys er en sekstrinns manuell, selv om det er snakk om en automat i verkene.

Når det gjelder drivstoff? GR Corolla drikker 98 RON premium blyfri, og har en 50L drivstofftank. Påstått drivstofføkonomi er 8,4 liter per 100 km, vi så 7,6 l/100 km på en motorvei og matchet den offisielle påstanden over uken vår med bilen.

Hvordan kjører Toyota GR Corolla GTS?

Det er en sint liten jævel, GR Corolla.

2023 Toyota GR Corolla GTS review (17)

Trykk på startknappen og den skyter ut i en barsk, forhastet tomgang som taler til raseriet som gjemmer seg innenfor. I motsetning til enkelte merker, som bruker variable røde linjer for å beskytte motoren mens den varmes opp, gir Toyota deg bare en advarsel på skjermen om å trå lett mens trepotten er kald.

Du må utøve litt selvkontroll, da, fordi motoren er en fyrverker du vil tenne hele tiden.

Den har ikke det støtet hvor som helst, når som helst vi har forventet fra Volkswagen-serien av turboskrekk, i stedet pakker den bare et snev av etterslep mens boosten bygges og turtallsnålen kryper mot 3000 rpm. Bilen puster inn, nesten som for å sjekke at du er sikker, men når du først er i dreiemomentbåndet, river den hardt gjennom til rødlinjen.

Dette er en turboladet motor som belønner deg for å vri nakken og avsløre mer karakter jo lenger du skyver den, noe som er en forfriskende kontrast til den litt endimensjonale ytelsen du får fra noen moderne biler og deres flate dreiemomentkurver.

2023 Toyota GR Corolla GTS review (18)

Og hvis du befinner deg utenfor kjøttet av motorens dreiemoment, er det (nesten) alltid et lavere gir bare et knips med håndleddet unna. Den seks-trinns manuelle er fortsatt størrelsesorden mer engasjerende enn en automat, men den er ikke fullt så finslipt som resten av drivverket.

Skiftet er kort, men ikke på langt nær så glatt som du blir i en Civic Type R, og pedalplasseringen gjorde at jeg aldri følte meg helt sikker på turtallsmatching i full fart. Det er ikke et hinder for å nyte GR, men det bidrar ikke til moroa på den måten det egentlig burde.

Det er et automatisk turtallsmatchingssystem tilgjengelig for å dekke det faktum at hæl-tåing ikke er så intuitivt som det kan være, og clutchen er pent vektet for det daglige strevet. Det er en ganske intuitiv bil å kjøre i trafikken, noe som ikke ofte er tilfellet med svært spente trepedalbiler.

Den har til og med en full pakke med førerassistenter. I motsetning til Subaru-avledetGR86, denne hot hatch har adaptiv cruise, kjørefeltassistent og autonom nødbremsing; noe som gjør det vennlig på lange kjøreturer. Dekkstøyen og den travle turen har selvfølgelig motsatt effekt.

2023 Toyota GR Corolla GTS review (19)

Turen er også grei i byen, gitt Corollas åpenlyse fokus på å gå raskt rundt hjørner. Den er stram, men holder faktisk grusomme bygater i sjakk ganske bra når du tenker på det faktum at det er en liten bil som kjører et ytelsesoppsett, 18-tommers lettmetallfelger og 40-profil Yokohama-gummi.

Og det lønner seg når veien blir interessant. GR Corolla har en klebrig front og lett styring som, selv om den ikke er full av tilbakemeldinger, gjør dette til en enkel bil å ta i nakken.

Du kan kjøre bremsene hardt inn i et hjørne og følge av for å få bilen til å rotere, og deretter leke med firehjulsdriftssystemet for å velge utkjøring.

I den mest konservative dreiemomentfordelingen på 60:40 foran og bak kan du virkelig føle at fronten drar deg ut når du får motoren til å synge; med 70 prosent av dreiemomentet bakover føles det virkelig som om bakakselen presser, og forakselen er med på turen.

2023 Toyota GR Corolla GTS review (20)

Det føles ikke konstruert som Drift Mode kan, og du er i stand til å virkelig leke med de forskjellige innstillingene på veien i stedet for å trenge en glidebane, racerbane eller øde parkeringsplass for å utforske hva drivverket vil gjøre.

Jeg skulle ønske styringen var litt mer skarp, og at den kommuniserte mer om hva forakselen gjør når du virkelig presser, fordi det er det eneste virkelige svake punktet i pakken.

Med tiden får du troen på forakselen, men på de glatte og løvfylte veiene vi brukte til å teste GR gir den ikke umiddelbart tillit.

Kanskje det er ned til hvor mye som skjer med drivverket, kanskje Toyota må kidnappe noen Honda-ingeniører og låse dem inne i et rom

Hva får du?

2023 Toyota GR Corolla GTS review (21)
2023 Toyota GR Corolla GTS review (22)
2023 Toyota GR Corolla GTS review (23)
2023 Toyota GR Corolla GTS review (24)

GR Corolla GTS høydepunkter:

 • 18-tommers Enkei lettmetallfelger
 • 235/40 R18 Yokohama ADVAN dekk
 • AWD-modus (60:40, 30:70, 50:50)
 • Torsen differensialer foran og bak
 • LED-hovedlys med automatisk fjernlys
 • Trippel eksosspisser
 • Toyota Connected Services
 • 12,3-tommers digital instrumentklynge
 • 8,0-tommers berøringsskjerm
 • Oppvarmet skinnratt
 • Oppvarmede forseter
 • Trådløs telefonlader
 • 8-høyttalere JBL lydsystem
 • 1x USB-C-port i midtkonsollen
 • Klimakontroll med to soner
 • Manuell setejustering
 • Personvernglass bak
 • Elektrisk sammenleggbare og oppvarmede sidespeil
 • Dekkreparasjonssett

GR Corolla Morizo-utgaven legger til:

 • Tak i karbonfiber
 • GR-merke på intercooler
 • 18-tommers BBS smidde lettmetallfelger
 • 245/40 ZR18 Michelin Pilot Sport Cup 2 Connect-dekk
 • Unik Morizo ​​Edition girknappdesign
 • Blanke plater av karbonfiber for bakrutebrytere
 • Sportsseter foran med selehull
 • Spor i teppet for å tillate montering av sele
 • Ekstra avstivning i kabinen inkl. seleklassifisert toppstang
 • Faste vinduer bak
 • 2-høyttalers lydsystem
 • Fjerner to-sone klimakontroll
 • Fjerner oppvarmet ratt
 • Fjerner trådløs telefonlader
 • Fjerner bakseter
 • Fjerner parkeringssensorer
 • Fjerner satellittnavigasjon
 • Fjerner elektriske bakruter
 • Fjerner bakre vindusvisker

Er Toyota GR Corolla GTS trygg?

Det er foreløpig ingen ANCAP- eller Euro NCAP-vurdering spesifikk for Toyota GR Corolla, selv om ifølge ANCAPs nettsted "alle varianter" av Corolla Hatch bærer en femstjerners ANCAP-sikkerhetsvurdering fra 2018-testingen.

2023 Toyota GR Corolla GTS review (25)

GR Corolla GTS funksjoner:

 • Autonom nødbremsing (AEB)
 • Krysshjelp
 • Nødstyringsassistent
 • Filskiftevarsel
 • Lane Trace Assist (feltsentrert)
 • Gjenkjenning av fartsskilt
 • Blindsoneovervåking
 • Varsling for kryssende trafikk bak
 • Ryggekamera
 • Parkeringssensorer foran, bak
 • 7 kollisjonsputer inkl. førerens kne

Den har også Toyota Connected Services-pakken, som kan ringe nødetatene i tilfelle en ulykke.

Hvor mye koster Toyota GR Corolla GTS å kjøre?

GR Corolla har den samme femårige, ubegrensede kilometerlange garantien som tilbys andre steder i serien, som kan utvides til syv for drivverket hvis loggbokservicen utføres i tide.

2023 Toyota GR Corolla GTS review (26)

Vedlikehold kreves hver sjette måned eller 10 000 kilometer; ned fra 12 måneder og 15 000 km i den vanlige Corolla-serien, men på linje med den mindre GR Yaris..

De første seks besøkene (tre år/60 000 km med bilkjøring) vil hver sette deg tilbake $300, noe som betyr at tre år med vedlikehold vil sette deg tilbake $1800 ... ikke inkludert dekk.

CarExperts oppfatning av Toyota GR Corolla GTS

GR Corolla føles litt som en gjenfødtFord Focus RS.

2023 Toyota GR Corolla GTS review (27)

Den er forankret i rallyverdenen, og har tydeligvis blitt designet av et team som elsker å kjøre ... men som ikke bryr seg så mye om interiørpresentasjon eller praktiske egenskaper.

Det er ikke å si at det ikke vil gjøre de kjedelige daglige tingene, for det vil det. Turen er fin i byen, clutchen er vennlig, og den har en full pakke med førerassistenter hvis det er noe som virkelig betyr noe for deg. Det føles ganske spesielt hele tiden også.

Men det er ikke en pendler – og det er desto bedre for det. Ja, du må gjøre noen ofre for å leve med det, men de fleste bilene vi virkelig elsker å kjøre, ble ikke designet av en komité, de ble designet for å krysse av i én boks.

2023 Toyota GR Corolla GTS review (28)

Og gutt, merker GR Corolla av for sjåførgledeboksen.

Den turboladede motoren er en brusende, snøftende mesterklasse i å levere et stort slag fra en liten pakke, firehjulsdriftsystemet viser at du ikke trenger uber-moment-vektoring-pluss-profesjonell for å få en gripende liten kombi til å føles justerbar, og den manuelle girkassen beviser noen ganger at den gammeldagse måten virkelig er bedre.

Det er få bedre måter å rive en f*cktig bakvei på salg i dag, selv om vi må sette den mot hverandre med Civic Type R for å bekrefte om den er den beste.

Det er allerede stor ros.

2023 Toyota GR Corolla GTS review (29)

MER:Alt Toyota Corolla

Fordeler

 • Sprudlende tresylindret motor
 • Smart firehjulsdriftssystem
 • Du kan ha det gøy med det på veien

Ulemper

 • Hytta er gjennomsnittlig
 • Mye veistøy
 • Manuell giring er bra, ikke bra
2023 Toyota GR Corolla GTS anmeldelse (2024)

FAQs

Is the 2023 GR Corolla automatic? ›

With an exclusively offered 6-speed short-shift intelligent Manual Transmission (iMT), you've got total control of GR Corolla. Hit the sport pedal clutch and express yourself with every rev, your connection growing with every shift of the stick.

Will the new GR Corolla come in automatic? ›

The model is only available with a six-speed manual currently, though Toyota is expected to use the automatic in both the GR Yaris and the upcoming GR Corolla, with a report from Japan's Best Car in January suggesting an automatic is being considered for a 2024 launch. Image courtesy of Japan's Car Watch.

What is the MSRP for a 2023 GR Corolla? ›

What's the MSRP for the 2023 Toyota GR Corolla? The Manufacturer's Suggested Retail Price (MSRP) for the 2023 Toyota GR Corolla starts at $36,995 for the Core base-level trim with destination fee and popular options.

When can i buy a GR Corolla 2023? ›

The 2023 GR Corolla release date hasn't been announced yet, but the base Core Grade model should arrive in late 2022 with the Circuit Edition coming in early 2023.

How many miles per gallon does a GR hatch get? ›

MPG: 21 mpg city and 28 mpg highway; I managed 22.8 mpg in 162 miles with premium fuel. Things to know: The 2023 Toyota GR Corolla is a hard-core hot hatch with 300hp AWD and more fun than you could imagine at this price level.

How fast is the GR Corolla in the quarter mile? ›

13.7 sec @ 101.2 mph

How many GR Corollas are being built? ›

The news comes straight from Toyota, citing "a ton of enthusiasm and excitement for the GR Corolla, especially the Circuit Edition." Production for the special trim will be limited to around 1,500 this year, a smallish number compared to plans for approximately 8,000 2023 model-year GR Corollas all total.

How many Corolla GR will be available? ›

Toyota has announced that it will bring the GR Corolla Circuit Edition back for the 2024 model year. Only 1500 examples of this trim were made available in 2023, and according to a brief press release, Toyota says customer demand shifted the company's strategy.

How long will GR Corolla be in production? ›

The heart of the GR Corolla range was only supposed to last for one year. Toyota announced Thursday it plans to extend production of the GR Corolla Circuit Edition into the 2024 model year.

How fast is a 2023 gr Corolla? ›

The GR Corolla is an absolute beauty. It's capable of speeds as fast as anyone should feel comfortable going on public roads. The 143-mph governor can be reached on the street, but if you drive that fast on two-lane roads, you probably belong in a cage. We tested the mid-grade Circuit trim, which starts at $43,995.

What colors does the 2023 Toyota Corolla GR come in? ›

2023 Toyota Corolla Colors: Exterior
 • Ruby Flare Pearl.
 • Wind Chill Pearl.
 • Ice Cap.
 • Classic Silver Metallic.
 • Celestite.
 • Underground.
 • Midnight Black Metallic.
 • Blueprint.

Can you preorder the GR Corolla? ›

Preorder Your 2023 Corolla

Exclusive colors, unique dimensions, and bold styling points set the GR Corolla apart from the crowd and turn heads everywhere.

Where will the Corolla GR be sold? ›

Both vehicles are assembled at the "GR Factory" inside the Motomachi plant, a production line dedicated to GR-branded vehicles. Aside from North America, the GR Corolla is also sold in Japan, Thailand (limited to nine units), and Malaysia. It will be sold later in Australia, New Zealand, Brazil, and South Africa.

What is the 1 4 mile on a 2023 GR Corolla? ›

In MotorTrend testing, though, the GR Corolla needs 5.4 seconds to hit 60 mph on its way to a 13.7-second quarter mile at 101.2 mph.

Does the 2023 GR86 come in automatic? ›

6-Speed Manual or Automatic Transmission

Whether rowing through the gears of the 6-speed manual with short-throw shifter or triggering the paddle shifters of the 6-speed auto with Dynamic Rev Management, GR86 will be ready for your next move.

Will the GR Corolla be manual only? ›

The Toyota GR Corolla and Toyota GR Yaris models both use a 1.6-litre three-cylinder turbo-petrol engine, paired exclusively to a six-speed manual gearbox and Toyota's GR-Four all-wheel drive system.

Is the 2023 Corolla manual? ›

Unless you get the godly high-performance GR version, the Toyota Corolla will no longer come with a manual transmission as of the 2023 model year. Now, the only transmissions available with the Toyota compact are of the continuously-variable variety.

Does the GR Corolla have a manual transmission? ›

If you ask rally enthusiasts, they will point to the 2023 Toyota GR Corolla and proclaim "Hallelujah!" The GR Corolla is a beefed-up and sporty variant of the standard Corolla hatchback, complete with numerous performance upgrades, a six-speed manual as the sole available transmission, and aggressive styling that ties ...

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rubie Ullrich

Last Updated:

Views: 6035

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rubie Ullrich

Birthday: 1998-02-02

Address: 743 Stoltenberg Center, Genovevaville, NJ 59925-3119

Phone: +2202978377583

Job: Administration Engineer

Hobby: Surfing, Sailing, Listening to music, Web surfing, Kitesurfing, Geocaching, Backpacking

Introduction: My name is Rubie Ullrich, I am a enthusiastic, perfect, tender, vivacious, talented, famous, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.